Wanneer er kort geleden een dierbare is komen te overlijden dan is dit zeer pijnlijk. Naast dat je het verlies moet verwerken, dien je hoogst waarschijnlijk ook een aantal zaken te regelen. Een van de zaken waarvoor je als nabestaande verantwoordelijk bent, is het organiseren en afhandelen van een nette begrafenis. Bij een begrafenis dien je ervoor te zorgen dat iedereen op een gepaste manier afscheid kan nemen van de overledene. Naast dat de begrafenis goed georganiseerd moet zijn, die je er ook voor te zorgen dat je netjes gekleed bent.

 

Dit wordt veel al gedragen door mannen op een begrafenis 

Het is bij een begrafenis zeer ongepast om opvallende kleding te dragen. Donkere kleding stukken stralen respect uit voor de overledene. Het is erg belangrijk dat je als man zijnde kiest voor een zwart overhemd en een nette broek. Stop de blouse in de broek en zorg voor een nette riem om de outfit compleet te maken. Wat betreft schoenen is het begrijpelijk dat je niet speciaal voor een begrafenis nieuwe schoenen wilt halen. Mocht je toevallig nette schoenen in de kast hebben liggen, dan is het zeer aan te raden om deze aan te trekken. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je geen nette schoenen meer hebt. Het is dan zeker aan te raden om deze aan te schaffen, ondanks je ze wellicht maar een enkele keer gaat dragen. 

 

Dit dragen vrouwen bij een begrafenis

Net als mannen kunnen vrouwen er ook voor kiezen om in een pak te komen. Echter, over het algemeen kiezen vrouwen ervoor om in een donkere, niet opvallende jurk te komen. Vaak gaat dit gepaard met nette hakken en een strak kapsel. Hou bij de make-up rekening mee dat de kans op huilen groot is. Kies daarom voor waterbestendige make-up en zorg voor voldoende zakdoekjes. Zulk mak-up kun je vrijwel overal aanschaffen, maar je moet wel de zekerheid hebben dat de gekozen make-up ook daadwerkelijk waterbestendig is.

 

Zo kleed jij de kinderen netjes aan!

Naast dat jij en je partner er netjes uit moeten zien, is het ook belangrijk dat je kinderen goed voor de dag komen. Koop voor je kinderen een blouse en zorg voor niet opvallende schoenen. Als zij voor de rest een spijkerbroek dragen is dit geen probleem. Zorg er wel voor dat het haar netjes zit en geef je kinderen de kans om het eervol afscheid te nemen van de overledene.