Ben je op zoek naar een leuke en afwisselende vakantie in eigen land? Dan zijn Limburg en Drenthe zeker twee provincies die je niet mag overslaan. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste plekjes en activiteiten die je kunt beleven tijdens je Limburg vakantie en Drenthe vakantie. Lees snel verder en laat je inspireren!

De natuurlijke schoonheid van Limburg

Limburg staat bekend om zijn prachtige natuur en het unieke heuvellandschap. Het is de perfecte bestemming voor liefhebbers van wandelen en fietsen. De provincie heeft veel te bieden, van glooiende heuvels tot uitgestrekte bossen en rivierlandschappen.

Wandelen door het heuvelland

Als je van wandelen houdt, is Limburg de ideale bestemming voor jou. Er zijn talloze wandelroutes die je door het prachtige heuvelland leiden. Een populaire route is het Pieterpad, dat van het uiterste noorden van Nederland naar het zuidelijkste puntje loopt. Dit langeafstandspad neemt je mee langs de mooiste plekjes van Limburg, zoals het Geuldal en de Sint-Pietersberg.

Fietsen langs de Maas

Ook voor fietsers is Limburg een waar paradijs. Je kunt er prachtige fietstochten maken langs de Maas, die zich een weg baant door het glooiende landschap. Er zijn diverse fietsroutes beschikbaar, zowel voor recreatieve fietsers als voor de meer ervaren sportievelingen. Geniet onderweg van de mooie uitzichten en gezellige dorpjes waar je kunt pauzeren voor een kop koffie of een stukje Limburgse vlaai.

Historische bezienswaardigheden in Drenthe

In Drenthe vind je naast mooie natuur ook veel historische bezienswaardigheden. De provincie heeft een rijke geschiedenis en dit zie je terug in de vele oude dorpen, kerken en monumenten die je er kunt bezoeken.

Hunebedden en oude dorpen

Een bezoek aan Drenthe is niet compleet zonder de beroemde hunebedden te hebben gezien. Deze prehistorische grafkamers zijn gebouwd door het trechterbekervolk en zijn de oudste monumenten van Nederland. Naast de hunebedden zijn er ook diverse oude dorpen te bezoeken, zoals Orvelte, waar je een kijkje kunt nemen in het leven van vroeger.

Unieke activiteiten en evenementen in beide provincies

Naast wandelen, fietsen en het bezoeken van historische bezienswaardigheden is er nog veel meer te beleven tijdens je vakantie in Limburg en Drenthe. Beide provincies organiseren het hele jaar door leuke evenementen en festivals, zoals het carnaval in Limburg en de TT in Assen. Ook zijn er diverse attractieparken en dierenparken te bezoeken, zoals GaiaZOO in Limburg en Wildlands Adventure Zoo in Drenthe. Kortom, er is voor ieder wat wils!